Däckförvaring

Trygg förvaring & professionell service i vårt däckhotell i Lund

Det finns många fördelar med att förvara dina däck på ett däckhotell. Ett däckhotell ser till att dina däck får längst möjliga hållbarhetstid. Vi förklarar hur ett däckhotell fungerar och vad som gör dem så användbara.

 

Förvara bildäcken året runt - vi löser det för dig!

Har du någonsin stått i en verkstad med fyra gamla sommardäck utan en aning om hur du ska släpa hem dem? Det finns helt enkelt ingen plats i bilen. Om du nu skulle lyckas få hem dem, var ska de ens förvaras? Fyra däck tar rejält mycket plats i det redan trånga garaget. 

Det är en situation vi har sett flera kunder hamna i. Så vi bestämde oss för att göra något åt det. I Lund har vi numera ett däckhotell – en plats där du kan lämna dina vinterdäck under sommarsäsongen, och vice versa. Förutom att du besparas frustration, finns det flera andra fördelar med att lämna in sina däck på ett däckhotell.

Förläng hållbarheten på däcken

Det tyngsta argumentet för att lämna in dina däck på ett däckhotell är hållbarheten. Om man förvarar däcken på ett felaktigt sätt kommer gummit skadas och däcken kommer inte att hålla lika länge. Andra goda förutsättningar som ett däckhotell har, har vi räknat upp nedan: 

Konstant temperatur och luftfuktighet: Däck ska förvaras i ett helt torrt rum med en temperatur som alltid ligger runt 15 grader, oavsett säsong. 
Skydd mot UV-ljus: Solljus och UV-ljus är skadligt för gummi i längden. Däck ska alltså förvaras i mörker.
Övrigt: Däcken ska ha rätt lufttryck, inte ligga på trä, förvaras liggandes om de är monterade på fälg, stående om de är utan fälg, och så vidare. 

Tillägnat utrymme för förvaring


Den andra stora fördelen är att du sparar utrymme. En däckstapel med fyra däck tar mer plats än man tror. Även om däcken får plats i garaget, hade du förmodligen hellre använt utrymmet till något mer användbart. Har man inte tillgång till ett garage eller stor förråd, till exempel om man bor i Lunds stadskärna, är utrymmet ett ännu större problem. Ett däckhotell ser till att du kan använda dina förvaringsutrymmen till rätt saker. 

Däckhotell i Lund 


Mekanikerbranschen plågas av ett dåligt rykte. Det finns alltför många oseriösa aktörer. Det vill vi ändra på. Vi på Din verkstad Syd strävar efter professionell service med ett nära och personligt bemötande av dig som kund. Vi har de officiella kvalitetsstämplarna såsom godkänd och kontrollerad verkstad.

 

Vi är också branschanslutna med kollektivavtal och medlem i Transportarbetarnas förbund, vilket inte är en självklarhet i branschen. Om du funderar på att lämna in dina däck på däckhotell Lund men letar efter en seriös aktör, kan du kontakta oss då du letar däckhotell så berättar vi mer! 

 

FAQ


Vad är ett däckhotell?


Ett däckhotell är helt enkelt en plats där du lämnar vinterdäck under sommarsäsongen och vice versa.


Varför ska man lämna in sina däck på ett däckhotell?


Det finns flera fördelar. Framför allt kommer dina däck att hålla längre. Ett däckhotell är designat för att ge däck den längsta möjliga hållbarheten. Dessutom sparar du plats i garaget eller förrådet.


Varför borde man inte förvara däck hemma?


Man kan såklart förvara däcken hemma. Men det finns många saker att tänka på för att däcken ska ha så lång hållbarhet som möjligt: temperatur, luktfuktighet, lufttryck i däcken, materialet som däcken ligger på, samt skydd mot UV-ljus. Det kan ofta bli svårt om man inte har ett tillägnat utrymme, som ett däckhotell.

0

Din Verkstad Syd - Klippan

Storgatan 92
264 31 Klippan

Tel: 0435 156 00
klippan@verkstadsdrift.se

www: dinverkstad.nu

Din Verkstad Syd - Lund

Malmövägen 75,
222 70 Lund

Tel: 046-39 11 93
lund@verkstadsdrift.se

www: dinverkstad.nu

Din Verkstad Syd - Ängelholm

Transportvägen 10
262 71 Ängelholm

Tel: 0431 41 46 01
angelholm@verkstadsdrift.se

www: dinverkstad.nu